Julbordsguide – Del 1

Vi har frågat samtliga restauranger i Jönköping om och hur de serverar julbord. I tre delar presenterar vi deras svar. Förhoppningsvis kan vi förenkla jakten på det perfekta julbordet… Trevlig läsning!

Vi ställde fem frågor till restaurangerna:
1: Mellan vilka datum serverar ni julbord?
2: Varför ska man välja ert julbord, vad är er specialitet?
3: Serverar ni vegetariskt julbord?
4: Erbjuder ni laktos- och/eller glutenfritt julbord?
5: Har ert julbord råvaror som är ekologiska och/eller närproducerade? Om ja, hur stor del av julbordet?

Harrys:

Fråga 1: Mellan 21 november och 19 december.

Fråga 2: Vi erbjuder ett stort julbord och efter maten har man tillgång till tre olika dansgolv på Red, Harrys och Sliver.

Fråga 3: Ja.

Fråga 4: Ja.

Fråga 5: Ja, 20 procent av vårt julbord är ekologiskt och/eller närproducerat.

Pris: 475 kr
Boka bord på: 0706-573500,  Jon@harrysjonkoping.se
www.harrys.se

Sofiehof kök & bar
Fråga 1: Mellan 27 november och 19 december.

Fråga 2: Vi serverar ett klassiskt vällagat och närproducerat julbord.

Fråga 3: Vid förfrågan serverar vi vegetariskt julbord.

Fråga 4: Vid förfrågan serverar vi gärna laktos/glutenfria alternativ.

Fråga 5: Vi försöker ha så mycket ekologiskt som det bara går, mycket av köttet är från lokala producenter.

Pris: Onsdag och torsdag 395 kr, fredag och lördagskväll 495 kr, familjejulbord lördagsförmiddag 395 kr.

Boka bord på: 036-300390,  info@sofiehof.com
www.sofiehof.com

Mäster Gudmunds källare

Fråga 1: Vi serverar julbord varje dag från 27 november till 22 december lunch som kväll och vi har dessutom catering på självaste julafton!

Fråga 2: Vår specialitet är utan tvekan kombon miljö och mat. Vi är en klassisk restaurang med idel bra mat. Julbordet består i allra högsta grad av hemlagat, alla sillar görs på plats, gravad och kokt lax, Janssons osv. Det vi inte gör själva tar vi från de bästa leverantörerna t.ex. Vaggeryds chark, Falkenbergs laxrökeri osv. Helt enkelt det skall vara en upplevelse i mat och lokal!

Fråga 3: Vi har ambitionen att göra det, dock bara mot förbeställning.

Fråga 4: Vi märker ut allt, så att var och en vet vad som innehåller laktos eller gluten.

Fråga 5: Självklart gör vi det! Utsträckningen är svårt att ge exakt, men så mycket som vi kan. Julbordet består till stor del av fisk, det är ju då frågan om vad som är närproducerat? Vi köper fisk från Norden, är det då närproducerat? Ekologiskt, ja det är samma svar.

Pris: Lunch från 199 kr. Kväll från 399 kr.

Boka bord på: 036-100640, info@mastergudmund.se
mastergudmund.se

Det var första delen i vår julbordsguide, del två kommer på onsdag.

Lämna ett svar