Halvhjärtat och utan huvudperson på italienskt glasskafé

juli, 2017

Kombinationen sommar, sol och glass är både klassisk och klockren. Mycket därför blev jag jätteglad när det stod klart att det tyska kaféet Gallys skulle bli italienskt glasskafé. Och nu har jag fått spendera en solig lördag på Gallys med en banana split som sällskap. För att verkligen kunna uttala mig om glassen vill jag tillägga att jag vid två tidigare tillfällen besökt Gallys och endast ätit just glass…

Gallys glass tillverkas i Huskvarna och består av olika smaker vid varje besök. Jag har bland annat smakat choklad, indisk mango, blåbär och limesorbet. Och till skillnad från till exempel Olgas Crepês & Gelato glass, eller gelato, som är krämig och fyllig är Gallys glass något mer isig i konsistensen. Smakerna tycker jag dock är bra, men den där perfekta konsistensen, som jag gärna vill att gelaton ska ha, saknas tyvärr. Extra plus dock för att Gallys har en del glass som är okej att äta för laktosintoleranta.

Gallys vill verkligen vara ett glasskafé och lyckas på det sätt att menyn innehåller glasskreationer som glasspaghetti och banana split, men jag tycker inte att det är 100 procent. Istället blir det här bara något halvhjärtat där huvudpersonen – glassen – inte är den stjärna som den borde vara.

Stället:

Inredningen är opersonlig, känns något omodern och inte jätteitaliensk.

Service:

Trevlig men något virrig personal. Det känns inte riktigt som kollen finns, men det är klart något som tiden ger.

Mat:

Det blir en trea till Gallys glass. Den är okej, inte mer.

Slutbetyg:

En trea i slutbetyg till Gallys. Det här italienska kaféet vill mycket men faller på att glassen inte är riktigt så klockren som den borde.

    Skriv en kommentar

    * Copy This Password *

    * Type Or Paste Password Here *