Generös räksallad och luftig lokal hos Friend’s Coffee House

december, 2021

Det är söndag och efter en promenad i vintersolen är det dags för något att äta. Vi går förbi Juneporten, svänger upp mot Sofiakyrkan och väljer att kliva in på Friend’s Coffee House. Kaféet med generösa öppettider som ligger i hörnet av Filmstaden-huset.

I lokalen, som på nedervåningen är luftig och fräsch, är det lugnt. Vi beställer i kassan, tar med oss vatten och bestick till ovanvåningen som är lite mer mysig än entrévåningen. Vi sitter en stund innan vår mat serveras. Jag har valt en räksallad, som är väldigt fint upplagd.

Det är fräscht och lockar verkligen till att äta. Under ett stort lager av räkor, som har en god syrlig olja ringlad över, ligger krispiga salladsblad, tomater och brödkrutonger. Vid sidan serveras en sås.

Som helhet är det en god sallad. Fräscht och krispigt, både tack vare brödkrutongerna och salladsbladen. Portionen är generös och mättar på ett bra sätt. Kanske kunde bröd ha serverats till. Salladen är dock lite vattnig och i tallriken blir det tydligt på slutet.

Den generösa portionen och bitar som är snarare stora än små, gör att det tar lite extra tid att äta upp. Men det är ju egentligen bara bra.

Vi sitter kvar en stund efter måltiden är slut och njuter av lugnet i lokalen. Mätta och belåtna lämnar vi hörnkaféet för den här gången.

Stället:

Fräscht och luftigt på nedervåningen och mer mysigt på ovanvåningen. Avslappnad och lugn stämning, men lite för hög musik.

Service:

Möter endast personalen i kassan och servering men det är trevligt och personligt.

Mat:

En god, generös, sallad med bra konsistenser och smak. Plus för att på ”vanlig” vardags-lunchtid ingår det dryck.

Slutbetyg:

Ett bra ställe för en salladslunch. Fräscht och gott sammanfattar det på ett bra sätt.

    Skriv en kommentar

    * Copy This Password *

    * Type Or Paste Password Here *