Ett vinnande lördagskoncept

april, 2019

Sedan jag flyttade till Jönköping har jag hittat en ny lördagsrutin. Klockan 9.30 håller min favoritinstruktör ett tufft spinningpass, efteråt tar jag god tid på mig i bastun för att stå redo 12.00 när Ester Kök & Bar öppnar portarna för lördagslunch.

Det är samma koncept hela veckan med tre rätter – en veckans fisk, en veckans pasta och en dagens. Till detta en otrolig salladsbuffé. Jag som är lagd åt det gröna hållet nöjer mig ofta med endast salladsbordet; en buffé som innehåller både hummus och andra röror, lins och bönsallader, ugnsbakade kålsorter, råkost, coleslaw, pizzasallad, picklade grönsaker, gröna sallader – you name it!

Denna lördag var dagens ”Burgarbuffé” till mitt sällskaps stora lycka. Själv satsade jag på laxen, men det bästa med buffé är att man kan smaka allt (för aptit finns alltid!).

Jag gick loss på salladsbuffén som även innehöll nya inslag sen sist. Redan här kunde jag nöjt mig, men ångrar inte att jag smakade på både burgare och lax, som båda var godkända! Inte de saftigaste burgarna eller fetaste laxen men för 130 kr, där du får äta så mycket du vill då kan jag inte heller begära mästerklass. Salladsbuffén är som alltid till min belåtenhet, och då det är en standard varje dag gör det att Ester Kök & Bar har något för alla. Vegan, laktosintolerant, glutenallergi eller carnivore – här kan alla samsas!

Stället:

Trots att det är en hotellrestaurang känns miljön inbjudande. Lokalen är ljus och buffén är fräsch och en fröjd att se på!

Service:

Trevlig personal som gör det lilla extra. Fisk utan sås löste de på ett kick! Köket kom dessutom ut med den till bordet, och insisterade på att få laga den direkt när jag frågade om det fanns. Sånt uppskattas!

Mat:

130 kr för en helgbuffé, som innehåller mer än de flesta restaurangers brunch (som de tar hutlösa priser för), och betydligt större salladsutbud än andra ”hälsonischade” ställen gör att Esters är mitt självklara val när det kommer till lördagslunch!

Slutbetyg:

Med ett utbud och upplägg som passar alla, vilket gör att både veganer och LCHF-are kan umgås över en bit mat, där salladsbuffén är toppklass, och där du får äta så mycket du vill och dessutom välja mellan tre rätter blir Esters min nya favorit. Även om maten inte är sensationell väger pris, service och utbud betyget och landar på 5/5!

    Skriv en kommentar

    * Copy This Password *

    * Type Or Paste Password Here *