En bowl med en twist på Rosetten i Munksjöstaden

april, 2021

Och så var det dags att recensera en bowl igen. Det är en av mina favoriträtter och visst skulle det väl kunna gå att kalla det sallad, men bowl låter ju betydligt roligare… Typ…

I alla fall! Det är lördag och jag (med sällskap) har bestämt att lunchen ska hämtas på Konditori Rosetten i Munksjöstaden. Här är det enkelt att svänga förbi oavsett veckodag och parkering finns precis utanför.

Lokalen är välkomnande, ljus och vid entréen finns tydlig information för besökarna. Plus för det. Vi beställer två bowls med lax och visserligen är mötet med personalen något förvirrat, men vi får till slut vad vi vill ha. Från disken med bakverk väljer vi även en nötkreation som någon slags dessert.

Inför måltiden har mitt sällskap pratat gott om bowlen och mina förväntningar är högre än normalt. Jag tror att bowlen kommer att påminna om övriga jag äter mer ofta och ha en bas på ris. Men fel hade jag!

Och vilken tur. För vad gott det var!
Rosettens bowl har helt enkelt en bas på glasnudlar som tillsammans med mango, ärtskott, soyabönor, rödkål, inlagd rödlök, sjögrässallad, lax och blandad sallad känns både lite unik och smakar gott. De olika ingredienserna möts på ett bra sätt och ger bowlen mycket crunch.

Bowlen är toppad med en trött grön kvist som inte tillför något, annat är det med såsen/dressingen som toppar. Den tillför en liten hetta som bara höjer den totala smakupplevelsen, utan att ta över. Fin balans i rätten på alla sätt.

Och så var det då dags för det lilla bakverket. Pricken över i, gräddet på moset och kakan efter bowlen… Den rundar av måltiden på ett fint sätt.

Så sammanfattningsvis skulle jag vilja säga att bowlen på Rosetten i Munksjöstaden helt enkelt är skapad med en twist. Mycket crunch och nudlar som ger en annan typ av bowl.

Stället:

Huset som Rosetten ligger i får mig att tänka på New York. Och inte på ett negativt sätt. Inne i lokalen är det ljust, öppet och mysigt i en fin kombination. Köpte dock med mig vid det här besöket, så det blir en trea utifrån mitt korta besök. Plus för tydlig information vid entréen.

Service:

Trevligt. Men inte mer än så. Något okunnig personal, men alla är nya på jobbet någon gång.

Mat:

Jag förväntade mig en mer klassisk bowl med risbas och blev positivt överraskad av nudlarna, smakerna och de olika konsistenserna. Mycket gott som helhet och bra avvägda smaker. Även det lilla nötiga bakverket smakade fint och rundade av måltiden på ett fint sätt.

Slutbetyg:

En fyra i totalbetyg till Rosetten i Munksjöstaden. Det smakar bra och bowlen har en unik twist jämfört med andra.

    Skriv en kommentar

    * Copy This Password *

    * Type Or Paste Password Here *