Hedenhösarna fick bättre mat än mig

juni, 2015

Efter mitt första inlägg där jag skrev att stans vegetariska utbud var under all kritik så fick jag en fråga;
”Är det verkligen så illa?”
Nej självklart är det inte SÅ illa, jag får ju trots allt oftast varm mat på en talrik som allt som oftast är ren.

Men är det inte dags att vi som valt att äta vegetariskt faktiskt höjer våra trösklar lite? Höjer våra blickar och inser att vi förtjänar samma kulinariska respekt som vilken annan restaurangbesökare som helst.
Vi har i åratal varit nöjda över det enda vegetariska alternativet som restaurangerna kan erbjuda. Ja, det är oftast bara ett eller på sin höjd två alternativ som erbjuds, rätter som väldigt sällan byts ut eller uppdateras.
”Ja men de kunde ju ändå få fram mat, det är inte så pjåkigt ändå?”

Eh, jo. Det är faktiskt riktigt jävla pjåkigt när man för tredje gången på en vecka blir serverad gratinerade rödbetor med chévre.
Ska jag välja en av stans mer omhuldade hamburgarhak så serveras det, som enda vegetariska alternativ på menyn, kan ni gissa? Just det, rödbetsburgare med chévre.

Ett annat ställe serverar grillad rotselleri som vegetariskt alternativ.
Grillad rotselleri alltså, 2015.
Jag kan ge mig fan på att Barna Hedenhös hade fått mer spännande vegetariskt käk på sina tallrikar, då levde de ändå stenåldern. Och fanns inte ens på riktigt.

Nä, skärpning krögare.

Henrik

    Skriv en kommentar

    * Copy This Password *

    * Type Or Paste Password Here *